About

Wie? Wat? Waarom?

Soms zijn er van die dingen dat je denkt OE! Hip!, daar wil ik meer over weten! Over die dingen schrijf ik hier af en toe wat. Want door over iets schrijven verbreed je je kennis en dat geeft mij energie.
Wat mij dan die Oe! Hip! ervaring geeft kan van alles zijn. Van nieuwe technieken zo als block-chain, nieuwe programmeer talen zo als golang, maar ook dingen als: hoe maak ik een overhemd?, of hoe repareer ik mijn fiets?

Werk

Ik werk ongeveer 5 jaar in het zelfde team bij XS4ALL als software-developer. Bij XS4ALL heb ik vaak meegemaakt dat een team tot een betere oplossing komt dan een individu. De stappen die in een refinement gemaakt kunnen worden naar een betere oplossingsrichting geven mij altijd enorm veel energie. Aan het einde van de dag ook al typen we die oplossingen individueel uit, heb je dan wel iets als team bereikt.
Bij XS4ALL heb ik ook een periode als productowner mogen invallen. Daardoor heb ik kunnen ervaren dat ik er ook van geniet om een abstractie niveau hoger, samen tot een beter oplossing te komen. Ik vond het fijn om met meer andere collega’s samen te werken. En het was leerzaam om de belangen binnen de organisatie van een andere kanten te bekijken.

Ambitie

Ik stel graag vragen, en programmeren is steeds meer “typen” geworden. Ik denk dat ik met de ervaring die ik heb opgedaan bij verschillende bedrijven, met mijn ervaring als programmeur in verschillende domeinen, en met mijn behoefte om samen tot een betere oplossing te komen, ik een goede brug kan vormen tussen stakeholders en developer’s, of denkers en doeners. Ik voel mij daarbij makkelijk thuis in verschillende werelden en zie dan eerder de overeenkomsten dan de verschillen tussen de werelden. Daarom is het mijn ambitie om de beste productowner of IT architect te worden die er is.
Om daar te komen onderneem ik nu actie: Ik heb de cursus IT-Architectuur in de praktijk gevolgd, en mijn volgende stap is het volgen van een cursus: Product owner. Daarna hoop ik eerst als productowner ervaring op te doen. Om daarna de stap te maken naar IT architect, en om organisaties te begeleiden bij het nemen van hun IT beslissingen. Mijn uitgangspunt daarbij is altijd: eenvoud is een voorwaarde voor betrouwbaarheid. Of zoals Einstein zie: Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

En verder

Naast mijn werk zijn er eigenlijk te veel leuke dingen om te doen. Om er een paar te noemen: overhemden maken, tango dansen, hard fietsen, programmeren in go (golang), en sinds kort dwarsfluit spelen. Er is altijd wat leuks te onderzoeken en te leren.

Dyslexie

Ik ben enorm talig ingesteld. Ik schrijf wel eens een gedicht, en ik voel snel aan wanneer mensen elkaar niet begrijpen. Ik hou er dan van om formuleringen te vinden die dicht bij iemands belevingswereld liggen om te kunnen verbinden. Dat is misschien de positieve kant van mijn dyslexie, ik heb geleerd alternatieve te vinden wanneer ik een woord niet kon spellen. Het lastige aan mijn dyslexie is dat ik niet de snelste lezer en of een foutloos schrijver ben. Maar ja, je kan ook niet snel denken, en snel lezen en snel schrijven tegelijk.

EekhoornEenhoorn